Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Безплатен CDN хостинг

Jump.BG

cdnНапоследък се наблюдава навлизането на сравнително нови технологии на масовия хостинг пазар. Една от тези технологии е CDN (Content Delivery Network), предлагана от CloudFlare. С гордост искаме да ви информираме, че съвсем от скоро сме официални партньори на CloudFlare и вече предлагаме безплатен CDN хостинг на всички наши клиенти, използващи споделените ни хостинг услуги.

Както споменахме, CDN е сравнително нова технология и поради този факт, може би много вас не са запознати с нея и с ползите, които носи. Чрез нея, уеб сайтовете ви се разпределят в CDN мрежата, като съдържанието се отваря от най-близкия за всеки един посетител CDN сървър. Това прави скоростта на зареждане на уеб сайтовете значително по-бърза. Активацията на тази услуга се извършва посредством cPanel и менюто CloudFlare. Това отнема само няколко минути и не е нужно да правите никакви сложни настройки.

cloudflare

Освен CDN, можете да се възползвате и от допълнителните екстри към от тази услуга. Една от тях е защитата от автоматични бот програми. Често тези програми извличат е-мейл адреса, зададен в WHOIS на домейна. Това може да се предотврати с активация на CloudFlare. CDN мрежата работи на кеширащ принцип. Статичното съдържание се съхранява на CDN сървърите, като по този начин не само спестявате от изразходван трафик, но и уеб сайтът използва по-малко сървърни ресурси. Разполагате и със статистика, в която можете да видите колко търсещи машини и автоматични бот програми са преминали през дадения уеб сайт. Тази статистика се обновява веднъж дневно и е изключително полезна.

Как се ползва, може да видите тук!

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин