Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

10+ най-популярни WordPress плъгини за видеоклипове

Jump.BG

 

Видео съдържанието е удобен и ефективен начин за достигане до широката аудитория в интернет и се е превърнал в основна част в дигиталните стратегии на всеки бизнес. Този факт не е случаен, като голяма част от онлайн потребителите предпочитат да изгледат видео клип, било то за да получат повече информация за употребата на даден продукт или за използването на услуга.

Видеоклиповете са много добър метод да задържите вниманието на публиката във вашия WordPress уеб сайт (разбира се изключително важно е неговото качественото съдържание и изработка). Те са и чудесен начин за комуникация с вашите потребители.

За да добавите бързо и лесно YouTube видео галерия в WordPress, можете да използвате плъгин. Тази приставка не само показва видеоклипове в YouTube галерия, също така и допринася за оптимизиране на зареждането им и увеличава значително възможностите за по-добро онлайн позициониране на вашия уеб сайт.

WordPress предлага огромен избор измежду безплатни и платени плъгини за видео галерия. С тяхна помощ се опростява целия процес на управление на видео съдържанието във вашия уеб сайт. По-долу ще ви покажем кои са най-популярните безплатни плъгини.

 

Envira Photo Gallery

С помощта на този плъгин можете да добавите YouTube, Vimeo, Wistia и други видеоклипове във вашата видео галерия, без затруднение. Част от функциите предлагат лесна организация на вашите галерии, напълно mobile responsive и много други.

 

YourChannel

Този плъгин е идеален, ако вече имате канал в YouTube и искате да го вградите във вашия уеб сайт. YourChannel е инструмент, който ви дава възможност и да покажете всички видеоклипове в един плейлист.

 

YouTube

Този плъгин ви предоставя голям избор от основни и разширени функции на вградения плейър на YouTube. Имате възможност да персонализирате всяко вграждане на видеоклип в YouTube и др.

 

GT3 Photo Gallery / Video Gallery / Gutenberg Gallery Block

Този безплатен плъгин помага да разширите функционалността на стандартната галерия на WordPress. Приставката GT3 Photo & Video Gallery поддържа видеоклипове от Youtube и Vimeo.

Предлага интуитивна и лесна за използване галерия за видео и снимки.

 

Easy Video Player

Easy Video Player предлага лесен начин за работа с видеоклипове на уеб сайта ви. Той поддържа MP4 и други популярни видео формати. Плъгинът е mobile responsive, също така са предвидени и кодове за лесна употреба във всяка WordPress тема и др.

 

Videojs HTML5 Player

Videojs HTML5 Player е сравнително лесен за употреба плъгин, който предлага и поддържа видео възпроизвеждане, както от  настолни компютри, така и мобилни устройства. Този плъгин не изисква големи настройки, инсталирайте го и започнете вграждане на вашите видеоклипове, на която страница пожелаете във вашия WordPress сайт.

 

ARVE Advanced Responsive Video Embedder

ARVE Advanced Responsive Video Embedder е един от най-популярните и безплатни плъгини за видео вграждане за WordPress. Плъгинът е предлага много функционалности - помага да направите вашите видеоклипове mobile responsive, дава възможност за автоматично стартиране, промяна на подравнения и много други.

 

FV Flowplayer Video Player

Този популярен плъгин е напълно mobile responsive, което го прави идеален избор за съвременните уеб сайтове. Поддържа плейлиста, плейърът ви позволява да възпроизвеждате всички основни видео формати, включително MP4 и други.

 

Spider Video Player

Spider Video Player ви позволява бързо да вградите видеоклипове YouTube и Vimeo в блогове, публикации и страниците. Плъгинът поддържа HTML5 и Flash player за възпроизвеждане на видеоклипове - с други думи, без значение от версията на използвания браузър, вашето видео съдържание ще се визуализира. Имате възможност да дадете разрешение на вашите потребители да гледат видео съдържанието на цял екран, също можете да променяте височината и ширината на видео плейъра и други.

 

WP Video Lightbox

Този плъгин на WordPress ви позволява да вградите избраните видеоклипове, използвайки lightbox overlay display. След като инсталирате плъгина, имате възможност и на допълнителни настройки - да персонализирате изскачащия прозорец, опции за автоматично възпроизвеждане и др. Вградените видеоклипове могат да се разглеждат и на iPhone и iPad.

 

Seriously Simple Podcasting

Този WordPress плъгин е сравнително лесен за използване и едновременно мощен подкастинг инструмент. Използва оригинален WordPress интерфейс и има минимални настройки и много функционалности.

 

Както виждате повечето WordPress плъгини имат подобни функционалности, но в същото време имат и някои основни разлики. В случая, е необходимо да прецените какво точно желаете - просто да поставите видеоклиповете или и да ги персонализирате по-добре (примерно: разрешение на визуализиране на цял екран, промяна на височината и ширината на видео плейъра и т.н.). Също така, някои от посочените разширения обхващат не само вграждане на видео съдържание, съставяне на плейлисти и възможност за автоматично стартиране, но и създаване на галерии със снимки (включително и тяхното форматиране), и много други опции.

 

Вижте още:

Как да си направим блог с WordPress в 5 стъпки

10 елемента за стартиране на успешен WordPress блог

Защо и как да добавите Favicon на вашия WordPress сайт?

 

Ако едно изображение говори, то видеото пее. Последните години се наблюдава ръст в използването на видео съдържание в интернет пространството. Визуализирането на вашите послания (информация) предоставя огромни възможности за маркетинг и е идеален инструмент за повишаване на онлайн репутацията.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин