20 често допускани грешки в WordPress (II част)

Jump.BG

20 допускани грешки в WordPress (II част)

Наскоро ви запознахме с десет от най-често допусканите грешки при използването на WordPress, а днес продължаваме с нова порция такива.

11. Коментари

Тази функция лесно може да се превърне в нож с две остриета. Доста често коментарите се използват от SPAM ботове, които целят да рекламират, а това може да донесе негативи за сайта ви. Ако страницата ви е създадена само за споделяне на информация и коментари не са ви нужни, то можете да ги спрете. Ако останат активни обаче е добре да ги наблюдавате редовно.

12. Писане на статия в Microsoft Word

Ако се страхувате, че заради повреда на компютъра ще загубите бъдещата си статия и я пишете локално на Microsoft Word, това може да не е най-добрата идея. Визуалният редактор на WordPress и Word имат големи различия и една статия може да изглежда визуално много различно на двете места. Редакторът на WordPress прави копие на статията често докато я пишете и е по-добре да използвате него вместо Word.

13. Поставих нов темплейт, но..

Препоръчително е да използвате темплейти от wordpress.org или добре познати източници. Свалянето и активирането на тема от неизвестно място може да доведе до сериозен проблем. Възможно е да съществуват дупки, които хакерите да използват, което ще забави изключително много бързодействието на сайта.

14. Контактна форма

Ако се чудите защо получавате множество SPAM съобщения на имейла си, причината може да е, че в страницата "За мен" в блога ви сте споделили имейл адреса си. Въпреки, че сте въвели email@domain.com ботовете виждат izpratetespamatuk@domain.com. Препоръчваме ви да поставите една контактна форма.

15. Cache (кеш) плъгин

Липсата на подобна модификация може да доведе до бавно зареждане на страницата и високо използване на CPU време - нещо, което много хора са изпитвали при работата си с WordPress. Решението за поставяне на този вид плъгин може да ви спести много главоболия.

16. SEO настройки

Ползата от коректното задаване на SEO настройки и използването на подобни плъгини е изключително голяма, но много потребители пренебрегват този фактор.

17. Задаване на Permalinks

Посредством административния панел -> Settings -> Permalinks можете да зададете вида на адресите/линковете ви. Тази опция е важна както за самата структура на блога ви, така и за SEO.

18. Промяна на Favicon

Въпросната икона се визуализира в подпрозореца на браузъра ви като отворите даден уебсайт. Ако не сте го променили, ще се покаже WordPress логото, а това също спада към категорията за непрофесионализъм.

19. up-to-date

Необходимо е постоянно да обновявате системата и за щастие WordPress винаги се грижи да посочва на няколко места, че съществува нов update. Ако решите, че не ви е необходим, трябва да знаете, че стари версии на системата, модификации или темплейти са изключително апетитна хапка за хакерите. Затова е необходимо да се възползвате от обновленията, които ви се предоставят, защото иначе последствията могат да станат неприятни за вас.

20. Готов съм с моя сайт

Не, не сте! Запомнете, че винаги има какво да научите за платформата, нужно е да следите тенденциите и не трябва да спирате да четете за WordPress. Тя се развива с високи темпове и ако изостанете, ще има последици за уебсайта ви.

Jump.BG предлагаме специализиран WordPress хостинг план за вашия блог! Винаги сме на разположение, ако имате въпроси!

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин