Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

5 съвета как да намалите SPAM съобщенията

Jump.BG

5 съвета как да намалите SPАМ съобщенията

С постоянно нарастващия трафик на електронните съобщения проблемът със SPAM съобщенията става изключително сериозен. Ако и вашата поща е пълна с всякакъв тип нежелани съобщения - от обикновени маркетинг съобщения до такива с прикачени файлове, заразени с вируси, ще ви предложим няколко варианта, с които ще може да избегнете SPAM съобщенията.

1. Използвайте SPAM филтър

Това е първото ниво на защита, което всеки един от нас може да предприеме. Колкото и да е явна тази стъпка, доста често тя бива пренебрегната от потребителите и не се възползват от нея. Всички големи доставчици на e-mail акаунти като Gmail, Microsoft и др. предоставят тази функция. За cPanel потребителите решението е Spam Assassin. Това приложение е напълно безплатно и може да бъде инсталирано на VPS/Наети сървъри.

2. Запазете вашия e-mail акаунт личен

Изключително важно правило е да запазите електронната си поща максимално лична. Препоръчително е да НЕ се регистрирате във форуми, блогове или на други публични места с личния си имейл. Причината е, че съществуват автоматични ботове, които обикалят подобни сайтове и събират потребителската информация. Ако сте споделили пощата си, е твърде вероятно е да започнете да получават нежелана поща.

3. Създайте си специални имейли за публични акаунти

Тази опция ви предоставя чудесната възможност да запазите вашия личната си поща, като създадете един или няколко публични, които да ги използвате за регистрация във форуми и подобни сайтове. По този начин ще запазите личната си електронна поща чиста, а в тази, която използвате за регистрация в различни уебсайтове, ще получавате SPAM съобщенията.

4. Временни e-mail адреси

Ако решите да попълвате формуляр, който ви се струва съмнителен или да се регистрирате в сайт, който ще посетите еднократно, то спокойно можете да използвате сайтове за временен имейл. Такъв е http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html. Оттук може да получите имейл за период от 10 минути, което ще е достатъчно за вас да се регистрирате на желаното място.

5. Внимавайте повече

Обръщайте внимание на всякакви съобщения, които ви казват, че сте спечелили 1 000 000 лева/долара и трябва да предоставите сметката си или че PayPal акаунтът ви е спрян поради някаква причина. Имайте предвид, че 99% от тях ще бъдат SPAM или Phishing. В този число включваме и имейлите, които в долната си част имат бутон "unsubscribe" или "Отписване".

Надяваме се, че ще изпълните тези стъпки и оттук натам ще бъдете изключително внимателни, когато използвате вашата електрона поща.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин