Новият Chrome 68 или колко е важно да защитите сайта си със SSL сертификат

Тенденцията Google, чрез своя браузър Chrome да налага използването на защитения протокол HTTPS, продължава. Преди месеци те внесоха промени, да показват сайтове с форми за вход и подобни като не защитени, ако нямат валиден SSL сертификат и не използват HTTPS протокола. Сега преминават към по-строги мерки.

  • Без SSL сертификат и използването на HTTPS, от началото на юли 2018 г. вашият сайт ще бъде маркиран от Google Chrome 68, като „Not Secure“ без значение дали в него фигурира входна форма или подобно. Това предупреждение може да се отрази изключително негативно върху онлайн присъствието.

  • Използвайте сигурна връзка HTTPS, това позволява на сървъра и на клиента да обменят безопасно данни.

  • SSL сертификатът осигурява безопасност за вас и вашите посетители. Ние от Jump.BG сме ви подсигурили безплатен SSL сертификат от Let’s Encrypt към всеки хостинг план.
  • Наличието на SSL сертификат и подсигурена връзка между сървъра и клиента е един от сигналите, които ще помогнат за по-добро класиране в Google.

Сигурната защита изгражда доверие, което е от изключително важно значение за развитието на вашия бизнес.

В Twitter, Jon Diorio, Google, AdWords Product Management Lead съветва да се уверим, че крайните адреси на рекламите използват HTTPS. Браузърът #Chrome започва да маркира всички HTTP заявки, като „несигурни“. И използването на 301/302 пренасочвания забавя нещата, което може да повлияе на качествения индекс (QS).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *