Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Новият Chrome 68 или колко е важно да защитите сайта си със SSL сертификат

Jump.BG

Тенденцията Google, чрез своя браузър Chrome да налага използването на защитения протокол HTTPS, продължава. Преди месеци те внесоха промени, да показват сайтове с форми за вход и подобни като не защитени, ако нямат валиден SSL сертификат и не използват HTTPS протокола. Сега преминават към по-строги мерки.

  • Без SSL сертификат и използването на HTTPS, от началото на юли 2018 г. вашият сайт ще бъде маркиран от Google Chrome 68, като "Not Secure" без значение дали в него фигурира входна форма или подобно. Това предупреждение може да се отрази изключително негативно върху онлайн присъствието.

  • Използвайте сигурна връзка HTTPS, това позволява на сървъра и на клиента да обменят безопасно данни.

  • SSL сертификатът осигурява безопасност за вас и вашите посетители. Ние от Jump.BG сме ви подсигурили безплатен SSL сертификат от Let’s Encrypt към всеки хостинг план.
  • Наличието на SSL сертификат и подсигурена връзка между сървъра и клиента е един от сигналите, които ще помогнат за по-добро класиране в Google.

Сигурната защита изгражда доверие, което е от изключително важно значение за развитието на вашия бизнес.

В Twitter, Jon Diorio, Google, AdWords Product Management Lead съветва да се уверим, че крайните адреси на рекламите използват HTTPS. Браузърът #Chrome започва да маркира всички HTTP заявки, като "несигурни". И използването на 301/302 пренасочвания забавя нещата, което може да повлияе на качествения индекс (QS).

https://twitter.com/jdiorio/status/1011986292433801216

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин