Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Как да разпознаете добрите WP плъгини?

Jump.BG

WP Plugins - как да изберете плъгини

Вече знаете посоката, в която ще развивате вашата интернет страница и имате инсталирана WordPress система. Избрали сте темата за вашия проект, а сега е моментът да изберете необходимите плъгини, от които ще имате нужда. Популярността на WordPress обаче доведе до огромен брой възможни плъгини - над 40 000, а това внася известно затруднение в подбора им. Тук се появява и въпросът до каква степен плъгините са качествени и ще ви донесат ли нужната сигурност или възможни дупки в тях ще предизвикат уязвимост в страницата ви. Днес решихме да ви дадем няколко съвета как подбирате WordPress плъгините за вашия проект.

1. Четете мнения от потребителите

За всеки един плъгин можете да прочетете отзивите на потребителите. Преди години WordPress позволяваше да се дава рейтинг за модул без коментар, но това беше променено защото всяка допълнителна информация е полезна, както за самите разработчици, така и за самите потребители. Разбира се не е нужно да прочитате всички мнения, но след няколко страници ще можете да добиете представа дали плъгинът е добър и върши работа или съществува негативно общо мнение. Препоръчително е да избягвате модули, които имат малко звезди. Възможно е те да не се отразят добре на сайта ви.

2. Поддръжка

WordPress предоставя възможността всеки плъгин да има собствен форум. Желателно е да го разгледате, защото ще можете да си набавите изключително полезна информация. Важно е да разгледате колко хора са задавали въпроси и колко разрешени казуса има. Също така обърнете внимание и на факта колко бързо разработчиците отговарят. Определено не искате да чакате със седмици разрешаването на бъг или предоставянето на допълнителна информация.

3. Обновяване на плъгина

Може би най-важната част от проверката е да прегледате дали има чести ъпдейти. Факт е, че ядрото на WordPress бива често обновявано и понякога е необходимо разработчиците да променят даден код от плъгина, за да работи коректно. Добре поддържан модул винаги усъвършенства своя код и внася нови функционалности. Избягвайте ситуации, в които не можете да ъпдейтнете Wordpress ядрото, защото даден модул не работи с нова версия. Подобни случаи почти винаги се отразяват негативно след време. Разбира се винаги можете да смените "проблемния" модул с друг, но това е работа, която можете да си спестите още в началото.

4. Сорс кода на плъгина

Тук трябва да притежавате добри знания за някои програмни езици, но интересен факт е, че и професионалисти в тази област често не преглеждат кода на даден плъгин. Подобен преглед може да ви даде много информация, а и винаги можете да намерите бъг или друга нередност. Ако нямате нужните познания, винаги можете да се допитате до професионалисти в тази област.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин