Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Как да си направя онлайн магазин?

Jump.BG

Как да си направя онлайн магазин?

"Как да си направя онлайн магазин?" Това е един от най-често срещаните въпроси в интернет пространството напоследък,  защото все повече хора осъзнават необходимостта от присъствието на бизнеса им в онлайн пространството. Ако имате собствен бизнес и все още не е популярен в интернет, трябва спешно да направите първите стъпки към това, за да избегнете пропуснатите ползи .

В днешно време наличието на онлайн магазин е почти задължително и помага изключително за развитието на бизнеса ви. Необходимо е да знаете, че създаването на онлайн магазин не е толкова сложна и непосилна задача за нетехническите лица, както беше допреди няколко години. Развитието на готовите системи (CMS - Content Management System) доведе до възможността всеки един човек да може да създаде собствен онлайн магазин.

Днес решихме накратко да ви запознаем с процеса в няколко стъпки.

1. Подготовка

Преди да започнете работа по вашия онлайн магазин, ви препоръчваме да се запознаете с няколко готови системи. По този начин ще можете да разберете коя от тях би свършила необходимата работа за вашето начинание. Ние ще ви насочим към следните системи:

OpenCart / PrestaShop / Magento

2. Полеви тест

Вече сте се запознали с готовите системи и имате нужда да ги изпробвате? Предлагаме ви да разгледате нашия специализиран хостинг за Е-Магазин, който съдържа разнообразни екстри за вашия онлайн магазин. Изберете един от плановете и при поръчката ще имате възможност да изберете системата, която да бъде инсталирана от нашия екип. Ако искате да смените системата, свържете се с нас по всяко време на денонощието и ще поставим желаната от вас система.

3. Тестов магазин

Да предположим, че сте избрали OpenCart, като най-подходящата за вас система. Следващата стъпка е да поставите нужния темплейт и разширения, които ще отговорят на нуждите ви. Няма място за притеснения от ваша страна заради липса на технически познания. Почти всички темплейти и плъгини идват с документация как да бъдат инсталирани и конфигурирани. Най-хубавото е, че системите са идентични, така че ако веднъж преминете през целия процес, ще ви бъде изключително лесно впоследствие.

4. Финализиране на проекта

Да, може да е едва четвърта стъпка, но вече сме на финала. След като имате готова визия и функционалност, е необходимо да добавите само вашите продукти, да извършите последни уточнения на детайлите и да проверите дали всичко изглежда така, както очаквате. Ето, че вече сте готови да започнете вашия онлайн бизнес.

5. Хей, имам нов магазин! Ела да го разгледаш!

Последната стъпка е да разпространите магазина ви в интернет пространството. Споделете го с приятели и познати, използвайте активно социалните мрежи и рекламирайте в дигиталното пространство.

В обобщение можем да споделим, че ако отделите по един ден за всяка стъпка, да за една седмица работа ще имате изграден нов онлайн магазин. Ако все пак изпитвате затруднения, може да се свържете с нашия екип. Ние винаги сме насреща и ще ви помогнем за развитието на вашия проект!

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин