Kak da vuzstanovite parolata si v Joomla

Как да възстановите паролата си в Joomla

На всеки се е случвало да забрави администраторската си парола. Когато използвате за сайта си система като Joomla, то смяната на парола е лесна и бърза.

В днешната статия ще опишем стъпките, през които трябва да минете, за да смените забравената си парола. Ще включим информация за най-известните версии на Joomla, а именно: 1.5, 2.5 и най-новата – 3.8. Необходим ще ви е и инструмента phpMyAdmin, който можете да намерите във вашия споделен хостинг от Jump.bg.

1. Първо, трябва да разберете как точно се казва базата, която използва вашата система. В Joomla това става като отворите файла configuration.php в директорията на сайта ви. Потърсете променливата db и това, което пише след = в кавички:

В този случай, променливата със стойността изглежда така:

При Joomla версия – 3 и 2:

public $db = ‘jumpmitko_jumpbg’;

При Joomla версия 1.5

var $db = ‘jumpmitko_jumpbg’;

 

Така става ясно, че базата, която използва въпросната Joomla, се казва jumpmitko_jumpbg .

2. След това е необходимо да отворите инструмента във вашия хостинг акаунт Cpanel – phpMyAdmin.

Горе, в ляво от менюто, са изписани вашите бази, които са създадени в хостинг акаунта. Трябва ви тази, която използва Джумлата, на която искате да смените паролата. В дадения пример установихме, че се казва – jumpmitko_jumpbg. Когато кликнете на нея, пред вас се зареждат различни таблици на базата.

Важно е да отбележим, че в зависимост от prefix, името може да е различно – jo_, jo23_и т.н.

Тук трябва да изберете вашата users (с prefix става – jos_users) таблица.

В повечето случаи, там има един или няколко потребители, в зависимост от сайта и неговата насоченост. Трябва ви първия потребител, тъй като той е създаден автоматично от Joomla при инсталацията и се използва за бъдеща администрация.

 

3. В прозореца, който зарежда, избирате полето password, като пред него има стойност. Тази стойност е текущата ви парола, която е криптирана и не може да се види в четим (plain) вид. За това изберете от опциите пред password MD5, а на следващото поле въведете новата си парола.

4. Сега можете просто да запишете тези промени, натискайки бутона Go.

 

5. Паролата ви вече е сменена и ще видите съобщението от следващото изображение. Съобщението гласи, че промяната е направена във вашата база данни и вече можете да използвате новата зададена парола за администриране на вашия Joomla сайт.

 

 

Всеки един от нашите хостинг планове поддържа Joomla.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *