Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Какво ново в WooCommerce 3.0?

Jump.BG

WooCommerce е безплатна модификация за Wordpress, с която лесно можете да създадете свой интернет магазин. Бързо можете да добавите продукти си, изображения към тях и да дадете старт на новото си онлайн преживяване.
Използването на лек и разбираем код допринася за разработването на желаните от вас функции без трудности.

Преди време ви показахме 20 безплатни теми за WooCommerce. В този материал ще разгледаме новостите в WooCommerce 3.0 “Bionic Butterfly”.

1. Подобрения в скоростта

Ще започнем с това подобрение, защото е болна тема при всяка готова система за онлайн магазини. С натрупването на продуктите, често скоростта на страницата спада драстично.
От WooCommerce са се съсредоточили именно върху проблемите при големи магазини. Ето няколко основни промени:

1.1 Премахване на WP_Query от up-sells.php и related.php и замяната му с PHP foreach loop.

С това действие се премахва една голяма заявка, което значително подобрява скоростта на страницата с продукти и кошницата ви.

1.2 Премахване на "order items" от колоната на страницата с поръчките.

Въпреки, че тази опция е била полезна за дадени потребители, фактът, че не е оптимизирана достатъчно и намалява бързодействието взима връх в ситуацията.
Разработчиците на WooCommerce са преценили, че докато няма трайно оптимизирано решение е в техен интерес да предоставят по-бърза система.

1.3 Изпращане на e-mail съобщения при поръчка.

Когато предварителните резултати показват 50% подобрение в скоростта на зареждане при завършване на поръчка, то е съвсем оправдано решението e-mail съобщенията да се изпращат със забавяне.
Разбира се системата ще се погрижи за това със специализирана cron задача.

1.4 Използване на различни таблици

Преди новата версия 3 видимите, актуалните и продуктите, които не са налични използваха post meta таблица. След промяната те вече ще използват taxonomy таблицата, спестявайки излишни заявки към базата данни.
Според тяхна информация, подобренията достигат до 94% при сайтове с около 8 000 продукта. Тази промяна може значително да подобри бързодействието на магазина ви.

2. Подобрения по галерията

Не за първи път WooCommerce се вслушват в своите потребители. След проведено от тях запитване, те ни представят новата си галерия с подобрена функция за уголемяване на изображенията и запазване на Lighbox.
Като допълнение вече има и поддръжка за мобилни устройства, което е значително за самото преживяване на всеки един потребител в онлайн магазин.

Ето и един gif как изглежда новата галерия:

 

3. Нова система за логове

Не всеки е любител на конзолата и възможността да се преглежда файл в реално време, но всеки би искал да разреши даден проблем в магазина си. Поради тази причина в административния панел на WooCommerce има ново поле за преглед на лог файла.
Хубавите неща не спират до тук. Въпросният лог записва неща според предназначение, а именно:

  • Emergency
  • Alert
  • Critical
  • Error
  • Warning
  • Notice
  • Informational
  • Debug

Ето и нагледно как изглежда:

Функцията се активира като поставите следния код във wp-config.php:

define( 'WC_LOG_HANDLER', 'WC_Log_Handler_DB' );

4. Подобрения по WP Cli и Rest API v2

До този момент използването на Cli беше малко мъчително и ограничено. За радост са предприети значителни промени, благодарение на които работата с него бива в пъти подобрена.
Във версия 3 вече има нов Cli, който се интегрира директно с REST API и поддържа същите функции.

5. CRUD (Create, Read, Update, Delete) класове

Подобренията по самия код на системата често остават по-назад и рядко се споменават, но тук ситуацията е различна. Тези нови класове могат да улеснят работата на голяма част от разработчиците.
Основните предимства на CRUD са:

1. По-малко код за писане.
2. По-лесен код.
3. По-малко зависима информация.

За да разберем всичко това ще използваме посоченият пример от WooCommerce:

Да предположим, че имате продукт, който има дадена цена. При стария метод, за да промените тази цена е необходимо да знаете:

* Къде се съхранява тази цена (мета ключ).
* Под какъв формат се съхранява тази стойност.
* Необходимо е да знаете как да промените стойността.

За някои, тези неща се намират лесно, но за други всичко това изглежда прекалено сложно. Именно поради тази причина CRUD цели да отстрани тази процедура. Ето как изглеждат новите заявки:

$product = wc_get_product( 1 );
$product->set_regular_price( 10.99 );
$product->save();

Вижда се как информацията, с която трябва да разполагате, е значително по-малко и целият процес значително се подобрява.
Ясно е, че WooCommerce 3 цели да подобри бързодействието на системата, като използва лек и оптимизиран код. Не забравяйте, че преди да преминете към тази версия, е необходимо да извършите предварителни тестове, като напомняме, че трябва да направите и Backup архив на вашия магазин. Възползвайте се от нашите хостинг предложения, които поддържат новата версия.

 

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин