Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Какво представлява виртуалният сървър?

Jump.BG

Какво е виртуален сървър

Какво означава витруален сървър - Virtual Private Server (VPS), и за какво може да се използва? Най-общо можем да кажем, че виртуалните сървъри носят повече гъвкавост и оптимизация на ресурси спрямо традиционните решения на пазара.

За да обясним какво точно представлява VPS-а, първо ще разгледаме виртуалните машини (VM) и как функционират те.

VM представлява програма, която играе ролята на виртуален компютър. Tя работи под настоящата операционна система (ОС) на даден компютър и предоставя виртуален хардуер на виртуалната ОС. Виртуалната ОС работи като всяка една друга програма на компютъра в отделен прозорец.

Виртуалните машини осигуряват виртуални ресурси, като виртуални CPU, памет, твърд диск и др. VM обаче използва и някои от физическите ресурси на компютъра, като CPU, RAM и дисково пространство. Например виртуалният хард диск на VM се намира във файл, намиращ се в твърдия диск на физическия компютър.

Най-лесно е да си представите виртуалната машина като компютър в компютъра. Възможно е обаче и да се създадат няколко виртуални машини на една физическа машина. Именно по този начин предоставяме VPS хостинг на нашите клиенти.

Ние от Jump.BG ви предлагаме различни хостинг планове, с които можете да задоволите изискванията на вашия бизнес. Знаем, че зареждането на сайта е от изключителна важност, за да осигурите на клиентите ви по-добро изживяване на сайта ви, както и за по-доброто ви класиране в търсачките.

Изберете между различните SSD VPS планове, за да успеете по пътя на развитието си!

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин