Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Онлайн магазин с Magento!

Jump.BG

Защо да избера Magento?

Коя система да избера за моя онлайн магазин и защо? С коя ще ми е по-лесно да работя и какви са недостатъците? Това са въпросите, които си задава всеки един от вас, който е решил да  започне бизнес в интернет пространството. След като ви запознахме с OpenCart и PrestaShop, решихме да ви представим по-подробно с още една от най-популярните системи с отворен код - Magento. С нея ще можете да започнете вашия електронен магазин бързо и лесно.

В сравнение с другите популярни готови системи Magento е сравнително млада, но се наложи като една от предпочитаните. Първата официална версия излиза през 2008г., а за основа е използвана друга популярна по онова време система - osCommerce. През следващите години Magento бележи значителен успех, което привлича вниманието на eBay и през 2011г. започва тяхната съвместна работа. През 2015г. Magento се отделя като самостоятелна компания с подкрепата на Permira.

Какво обаче различава тази система от своите "братовчеди" в този бранш. Magento има два вида версии, които могат да бъдат използвани:

1. Magento Community Edition

Това е платформа с отворен код и свободна за сваляне от всеки един. Притежава всички необходими функции и всеки разработчик може да променя основния код на системата, за да създаде свое приложение или нова функционалност.

2. Magento Enterprise Edition

Самата по себе си тази версия използва същите основни файлове, но притежава повече функции от Community Edition. Тя се препоръчва за големи бизнеси, които се нуждаят от допълнителна помощ за системата. Тази поддръжка се предлага от самите разработчици на системата или техния екип.

Magento ви позволява да използвате допълнителни теми и модули, като инсталирането им преминава през няколко лесни стъпки. Те са направени да са изключително полезни както за начинаещи разработчици, така и за напреднали.

Интересно свойство на системата е възможността и да се интегрира. Потребителите имат възможност да управляват повече от един магазин чрез един административен панел. Това е изключително полезно за хора, които са решили да разработват повече от един магазин.

Ако искате да научите повече информация за Magentо, може да посетите официалния сайт. Ако искате да тествате системата, изберете e–Магазин хостинг от нашите планове и започенете вашия онлайн магазин с наша помощ!

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин