Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Топ 10 безплатни WordPress теми за 2019 година

Jump.BG

Присъствието в интернет продължава да е тенденция и задължително условие за успеха на всеки проект, бранд или услуга. В днешния материал ще ви представим подбрани безплатни теми за WordPress за тази година, с които да стартирате успешно проекта си.

Как да изберете най-подходящата тема за вашия сайт?

Всяка WordPress тема е съвкупност от файлове, които “обличат” скелето, визуализират съдържанието на вашия уеб сайт. Съществуват изключително много теми с редица и разнообразни функционалности и опции, подходящи за различни области. Изборът на тема за WordPress сайт е подобен на избора на WordPress хостинг.  Но как да изберете и на какво да се фокусирате:

Основни характеристики и функционалност

Трябва да имате предвид функциите и функционалностите, от които се нуждаете за вашия сайт. Например, ако планирате сайт за онлайн магазин ще ви е необходима интеграция с плъгин за количка за пазаруване и др.

Оценка и отзиви на потребители

Взимайте информирани решения, в същото време не приемайте всяко мнение за “чиста монета”. Отзивите на потребителите за съответна тема могат да ви помогнат, като ви дадат представа за нейните преимущества и недостатъци.

Поддръжка и актуализация

Тема, която се поддържа и се актуализира често е знак, че тя е добър избор за вашия сайт.

 

Препоръчваме ви първо да обмислите функциите, от които се нуждаете за безпроблемното функциониране на вашия сайт. Спрете се на няколко теми, които отговарят на критериите ви, след което по метода на изключването намалете списъка, използвайки двата критерия - отзиви на потребители и поддръжка, актуализация.

ColorMag

Тази тема е много подходяща за сайтове тип “списание”. Функционална и адаптивна за мобилни устройства, ColorMag ви дава идеална възможност да публикувате онлайн вашите новини, снимки и др.

Характеристики: собствен фон, блог, потребителски цветове, собствено заглавно изображение и меню, джаджи във футъра, публикации, залепени на началната страница, допълнителни настройки, отговори на коментари, поддържа преводи, две колони

Vantage


Тема с изчистена и свежа визия, подходяща платформа за портфолио или фирмен сайт. Основната и най-важна функция на тази тема е лесното синхронизиране с множество приставки, в това число Page Builder и Meta Slider, което дава възможност за създаване на модерен интерактивен сайт. Други характеристики са опциите за филтриране на снимки в решетъчна визия, както и публикуване на коментари, които допринасят за добрата обратна връзка с потребителите.

Характеристики: блог, собствен фон, потребителски цветове, шаблон с ширината на целия екран, лява странична лента, дясна странична лента, публикации, залепени на началната страница, допълнителни настройки, отговори на коментари, поддържа преводи, две колони

Spacious

Spacious е красива тема, подходяща за вашия бизнес, блог, портфолио. Предлага четири различни подредби на страниците, два шаблона и много други настройки.  

Характеристики: блог, собствен фон и собствено заглавно изображение и меню, електронна търговия, гъвкаво заглавно изображение, лява и дясна странична лента, публикации, залепени на началната страница, отговори на коментари, поддържа преводи, две колони, допълнителни настройки

Flash

Тази тема е гъвкава и подходяща за всеки тип сайт. Адаптивна за мобилни устройства, напълно интегрира Flash Toolkit и SiteOrigin’s Page Builder, които правят темата лесна и удобна за използване.

Характеристики: блог, собствен фон, потребителски цветове, собствено лого и меню, шаблон с ширината на целия екран, лява и дясна странична лента, отговори на коментари, поддържа преводи, допълнителни настройки

Accelerate

Темата Accelerate можете да използвате за вашия блог, бизнес проект, портфолио и др. Нейният креативен дизайн и удобство при ползване ще отличат вашият сайт, като произведение на изкуството.

Характеристики: блог, собствен фон, собствено заглавно изображение и меню, потребителски цветове и собствено лого, картинки за публикациите, джаджи във футъра, лява и дясна странична лента, формати на публикацията, отговори на коментари, поддържа преводи, две колони, допълнителни настройки

Neve

Темата е много подходяща за блогове, агенции, електронни магазини, малки бизнеси, също и за сайтове, тип портфолио. Оптимизирана и адаптивна за мобилни устройства, темата се зарежда изключително бързо. Neve е съвместима и работи безпроблемно с новия редактор Gutenberg, поддържа WooCommerce, което я прави идеалния избор.

Характеристики: блог, собствен фон и потребителски цветове, собствено заглавно изображение и собствено лого, електронна търговия, картинки за публикации, изглед в мрежа, формати на публикацията, публикации, залепени на началната страница, отговори на коментари, поддържа преводи, допълнителни настройки

Pictorico

Стилна и елегантно оформена тема, идеален начин да покажете вашите творби, в това число снимки, в онлайн пространството. Pictorico дава много възможности за персонализиране и създаване на един уникален уеб сайт.

Характеристики: собствен фон, потребителски цветове, собствено заглавно изображение и меню, собствен стил на редактора, изглед в мрежа, една колона, публикации, залепени на началната страница, поддържа преводи

Elara

Тази елегантна тема е изключително подходяща за представяне на храна, дрехи или мода. Elara има вградени икони за социалните мрежи и бърза интеграция с Instagram. По този начин лесно ще увеличите своя социален кръг в интернет и ще увеличите онлайн имиджа на вашия бранд сред потребителите.

Характеристики: собствен фон, потребителски цветове, собствено заглавно изображение, една колона, дясна странична лента, RTL езикова поддръжка, публикации, залепени на началната страница, отговори на коментари, поддържа преводи, две колони

Shopera

Модерна и функционална тема за онлайн магазин, която безпроблемно се интегрира с WooCommerce. Включва полезни фунционалности, необходими в областта на електронната търговия. Първи стъпки с тази тема са опростени, което я прави чудесна тема за начинаещи собственици на онлайн магазини. Същевременно е подходяща и за напреднали потребители, предвид сложността на наличните възможности за разработка и дизайн.

Характеристики: персонализиран Background, дясна странична лента, три колони, поддръжка на езици, гъвкав Header

Writers

Тази тема е идеалният вариант за блогъри и автори. Изчистената визия позволява удобно използване от мобилни устройства и сравнително лесна оптимизация на бързината на зареждане на страниците. За улеснение на потребителите, темата позволява добавяне на плъгини към страничната лента (архиви, търсене, категории). Оптимизирана е за добро позициониране в Google.

Характеристики: гъвкаво заглавно изображение, дясна странична лента, две колони, блог, новини, портфолио

 

На която и тема да се спрете, важно условие е да тя да бъде изтеглена от официалния сайт на WordPress . С оглед на вашата сигурност, не се доверявайте на други източници.

А за избора на оптимизиран WordPress хостинг план, се доверeте на Jump.BG.

Успех!

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин