Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Как да ускорите сайта си с Redis кеширане

Redis е инструмент с отворен код - широко популярен избор за управление и съхранение на данни чрез допълнително кеширане, благодарение на което можете да увеличите производителността на своя сайт.

Redis поддържа множество различни типове структури от данни (Strings, Hashes, Lists, Sets и др.).

От скоро от WordPress препоръчват използването на така нареченият “Object cache”. А Redis предоставя именно това.

Ние от хостинг Jump предоставяме на своите клиенти, които използват услугите - Споделен хостинг, WordPress хостинг и eShop хостинг, възможност да използват Redis в cPanel през менюто Redis cache manager by Jump.bg.

За да използвате тази функционалност, в необходимо да влезете в своя cPanel акаунт. Там в раздел Tools, разработени от Jump - ще го видите:

А ето и практически съвети, идеи и указания как да използвате Redis чрез разработената от нас функционалност в cPanel:

Как да стартирате или спрете Redis

По-подразбиране Redis не е стартиран и е необходимо да преминете през тази процедура. Така ще се генерират и нужните данни, които да използвате по-късно. При отварянето на cPanel менюто ще видите този текст:

Как да активирате Redis от своя cPanel  акаунт в Jump.BG

Необходимо е да натиснете на бутона “Активирай” и да изчакате приблизително 1-2 минути докато се стартира инстанцията.

Активиране на Redis в PHP модула

Проверете и дали в cPanel -> Избор на PHP версия/Select PHP Version самият “Redis” PHP модул е активиран за използвана от Вас PHP версия:

Активиране на Redis в PHP модула

Интеграция на Redis в уебсайта

След като процесът е активен, е необходимо да се осъществи интеграция на Redis кеширането в уебсайта. За целта е необходимо да въведете данни, които можете да видите в Redis модула в cPanel:

Както е видно от екранната снимка - тук се визуализира и колко MB памет използва инстанцията.

Почистване на Redis кеш

Винаги е препоръчително това действие да се извършва от уеб страницата, но сме предоставили възможност да се осъществява и от cPanel. За целта е необходимо в менюто в cPanel само да натиснете бутона “изчисти кеш”:

Почистване на Redis кеш

Деактивиране на Redis инстанция

Деактивирането на Redis инстанция отново може да се осъществи от менюто за Redis в cPanel. За да спрете Redis инстанцията е необходимо да натиснете бутона “Деактивирай”.

Как да използвате Redis при повече сайтове в един хостинг акаунт

Redis инстанцията във Вашия хостинг акаунт е споделена между всички сайтове в него. Ако я използвате за повече от един уебсайт, е необходимо да зададете различни номера на бази от данни (от 1 до 15). Така ще избегнете кеш от единия Ви сайт да се визуализира за друг такъв.

Надяваме се, предоставената от нас информация да е полезна за Вас и да спомогне да повишите скоростта на зареждане на сайта си, с което да подобрите и потребителското изживяване на него, което става и все по-мощен фактор за класиране в търсачките и задържане на потребителите на сайта.

С използване на Redis във вашия хостинг акаунт, вие получавате бърз и мощен инструмент за работа с данни, който може значително да подобри вашият онлайн проект.

Jump.BG премиум хостинг услуги на конкурентни цени

Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин