Спестете до 97 лв. от цената за хостинг в пакет с .EU домейн!

Версия WordPress 5.1 "Betty" е налична!

Jump.BG

Често главния акцент за Интернет страница е нейното оптимизиране, скорост на зареждане и действия в тази насока. Разбира се, преди да се премине към тези действия е добре самата ви страница да се зарежда.

Именно към това са се фокусирали и разработчиците на WordPress във версия 5.1, кръстена е “Betty”, на популярната джаз вокалистка Бети Картър.

В днешният материал ще разгледаме няколко много важни промени.

Използването на стара PHP версия

Използването на стара PHP версия

Ако използвате по-малка PHP версия от 5.6 ще наблюдавате това поле в административния панел на WordPress. То ви съобщава, че използваната версия на PHP не е сигурна.

Главният фактор тук е, че за пример PHP 5.5 е в статус End of life (не се разработва допълнително) от 3 години и не се препоръчва нейното използване. Може да намерите повече информация, относно този процес на следната страница

За всички споделени хостинг планове в Jump.BG използваме защитени версии за PHP 5.x , като те получават редовно security patch. Все пак не препоръчваме да продължавате да използвате тази версия, като версия 7 има изключително много предимства.

2. Минимална PHP версия за плъгини

2. Минимална PHP версия за плъгини

Забележка: Използваният плъгин на изображението служи единствено само да покажем визуално нововъведението.

Това е другата основна промяна, а именно факта, че някои плъгини вече няма да могат да бъдат инсталирани, ако не покриват изискванията за минимална PHP версия. Тук адмирираме разработчиците за факта, че не само има съобщение за това, а физически не се позволява дадения плъгин да бъде инсталиран.

Имайте предвид, че използването на стари, не актуални или не подновени плъгини може до доведе до фатални последици за дадена Интернет страница. В не един случай, това довежда до Fatal error или така наречената “Бяла страница”. Надяваме се, че с тази промяна тези случай ще намалеят драстично.

3. Подобрения на редактора Gutenberg

Редакторът продължи да се развива и след интеграцията си в WordPress 5.0 Новата версия на Gutenberg включва големи подобрения в скоростта и функционалността, както и инструкции за начинаещи за JavaScript.

Разбира се, има още много промени във версия 5.1, като пълния списък може да намерите на следния адрес.

Едно от общоприетите “заключения” за WordPress е колко лесно се работи с него. След тези промени и заплануваните за версия 5.2, можем да насочим вниманието си и към “безпроблемна” работа.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин