Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Защо да използвам PrestaShop?

Jump.BG

prestashop

Създаването на онлайн магазин никога не е било толкова бързо и лесно. Малко информация, няколко стъпки, които трябва да предприемете и вече имате собствен е-магазин. Дилемата, пред която обикновено се изправят търговците в интернет, е при избора на платформата. Вече ви запознахме с OpenCart, а днес решихме да ви запознаем с безплатната готова система PrestaShop.

1. Кратка история

Всичко започва през 2005 г. като студентски проект в EPITECH IT в Париж. През 2007 г. Igor Schlumberger и Bruno Lévêque основават компанията "PrestaShop SA". Популяризацията на системата бележи сериозен ръст през годините и към този момент над 250 000 магазина работят със системата, а изграденото общество наброява над 850 000 потребители.

2. Open source

PrestaShop е с отворен код и нейното използване е напълно безплатно. Често този фактор е пренебрегван при избор на система, но така можете да спестите средства, които да вложите след това в разпространението на магазина ви. Ако притежавате нужните знания, можете лесно да редактирате кода на системата, за да достигнете до нужните функционалности.

3. Темплейти

PrestaShop има темплейт по подразбиране, който е наличен веднага след нейното инсталиране и може да бъде използван от ваша страна. Освен това може да служи като основа за изграждането на ваша собствена тема. Важно е да отбележим обаче и наличието на разнообразни теми, измежду които можете да изберете най-подходящата за вас.

4. Модули

Богатият набор от допълнителни инструменти винаги е било най-голямото предимство на готовите системи. С няколко безплатни модификации можете да притежавате бутони за споделяне в социалните мрежи, по-добра търсачка и много други възможности.

5. Комерсиални решения

Вече споменахме някои безплатни решения на проблемите ви, но е хубаво да знаете, че има и платени. В повечето случаи, универсалните платени модули ще ви спестят изключително много работа, а предложенията за темплейти ще ви изумят. Най-голямото предимство е, че голяма част от платените продукти имат безплатни обновления и поддръжка.

Ако искате да тествате PrestaShop, изберете новия ни хостинг план е–Магазин с включени разнообразни екстри. Нашият екип ще инсталира тази или друга система за електронна търговия, в зависимост от това, коя изберете.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин