Спестете до 97 лв. от цената за хостинг в пакет с .EU домейн!

15+ популярни плъгина за WooCommerce

Jump.BG

Искате да продавате в интернет пространството? Това не е невъзможно трудно… В шест стъпки ви разказахме какво е важното при избор на домейн и хостинг план, какво и как следва да инсталирате, да изберете и попълните, за да имате един работещ онлайн магазин.

6 стъпки за създаване на онлайн магазин с WordPress

През последните години WooCommerce се утвърждава като най-популярното и предпочитано разширение на WordPress. Зад него стои голямо общество и международен екип от разработчици, което е гаранция за честа актуализация и постоянна поддръжка от експерти.

С WooCommerce вие имате пълен контрол върху вашия онлайн магазин, можете да добавяте, премахвате разширения, да променяте дизайна и настройките по всяко време.

В днешната статия ще ви покажем кои са най-популярните плъгини, напълно съвместими с WooCommerce и идеално допълващи функционалността на вашия онлайн магазин.

1. MailChimp

Този плъгин ви позволява напълно безплатна синхронизация на данните за покупка на вашите клиенти и акаунт ви в MailChimp. С негова помощ имате възможност:

  • лесно да планирате таргетирани кампании
  • да препоръчвате продукти
  • да проследявате и сегментирате клиентите на база историята и честотата на покупките
  • табло за управление, на което получавате изчерпателна информация своите активности
  • можете да добавяте кодове за отстъпка в имейлите, предварително създадени в WooCommerce
  • измервате възвръщаемостта на маркетинговите инвестиции.

За да свържете вашия онлайн магазин с MailChimp е необходимо плъгина WooCommerce да е инсталиран и активиран в WordPress. А как става това?

  • изтеглете плъгина
1.  MailChimp - плъгин за WordPress и WooCommerce
  • инсталирайте плъгина на WordPress сайта си
  • свържете плъгина с API ключа на MailChimp
  • конфигурирайте настройките, за да финализирате процеса по синхронизация

2. One Page Checkout

2. One Page Checkout плъгин за WordPress и WooCommerce

Независимо какво продавате, този плъгин ще ви помогне да продавате повече. А как се случва това?

Клиентите могат да добавят или премахват продукти от кошницата си и да направят плащане, без да се налага да напускат страницата и да “губят” време.

По този начин се улеснява и скъсява процеса на покупка, което неминуемо е добра перспектива за увеличаване на продажбите, респективно печалбата.

3. LiteSpeed Cache

3. LiteSpeed Cache - плъгин за WordPress и WooCommerce

Този плъгин допринася както за бързото действие на уеб сайта, така и за по-малкото изразходване на ресурси. Двете основни действия са: пълен кеш за страници, които по принцип се генерират динамично и цялостна оптимизация за самия WordPress сайт.

LiteSpeed Cache плъгина си комуникира директно с уеб сървъра LiteSpeed, а кеширането е напълно автоматизирано, при което определени заявки се кешират в паметта, заделена за уеб сървъра LiteSpeed.

Как да конфигурирате LiteSpeed Cache плъгина за WordPress за да ускорите зареждането на сайта

Оптимизираните хостинг планове на Jump.BG - WordPress хостинг план и Хостинг за онлайн магазин предоставят функционалностите на LiteSpeed сървъра.

Можете да прочетете още:

4. Affiliate WordPress

Партньорският маркетинг е един от най-надеждните начини да печелите онлайн. Изключително полезен плъгин за партньорски маркетинг за вашия онлайн магазин. AffiliateWP се настройва лесно и се синхронизира безпроблемно с WooCommerce и ви дава възможност да настроите вашата партньорска програма.

4. Affiliate WordPress плъгин за WordPress и WooCommerce

С помощта на плъгина за партньорска платформа имате възможност да:

  • следите кликванията на клиентите
  • привлечете повече трафик към уеб сайта си
  • увеличите продажбите

5. Facebook for WooCommerce

Най-популярната социална мрежа Facebook ви помага да увеличите броя на новите си клиенти, да запазите настоящите си, както и да увеличите продажбите на вашия онлайн магазин.

Използването на този безплатен плъгин значително улеснява достигането на вашето послание до точните хора, а именно тези които имат интерес да направят покупка.

Facebook for WooCommerce плъгин за WordPress и WooCommerce

След като инсталирате Facebook for WooCommerce имате възможност да:

  • следите реализациите (измерване “успеха” на вашата реклама)
  • оптимизирате (вашите послания да се показват таргетирано на потенциални клиенти)
  • ремаркетинг (след като клиенти са проявили интерес и са посетили онлайн магазина ви, да им напомните отново с реклама във Facebook)  

6. WooCommerce Cart notice  

6. WooCommerce Cart notice плъгин за WordPress и WooCommerce

WooCommerce Cart notice дава възможност ефикасно и сравнително лесно да увеличите продажбите на вашия онлайн магазин, чрез основната му функция показването на динамични съобщения. Примерно да добавите безплатна доставка на база обща сума на покупка. Комуникацията с вашите клиенти е улеснена и директна.

С помощта на този плъгин вие можете да:

  • показвате персонални послания към клиентите си
  • подобрите приходите, посредством добавена стойност към покупката
  • показвате динамични съобщения. Примерно можете да зададете минимална сума на покупка, при която клиентът ще получи безплатна доставка
  • задавате отстъпки за минимални и максимални количества от продукта, като използвате съобщението „Продукт в количката“

7. WooCommerce epay.bg

Напълно съвместим с вашия онлайн магазин. Този безплатен плъгин ви дава възможност да приемате плащания с дебитни и кредитни карти, микросметки, в брой и на банкомат.

7. WooCommerce epay.bg плъгин за WordPress и WooCommerce

8. Google Analytics

Добавяйки този плъгин, ще разполагате с безплатен инструмент за анализ на вашия онлайн магазин. Получавате изчерпателни данни и пълна представа за поведението на вашите клиенти. Добрият анализ и последващите правилни действия са гаранция за успеха на бизнеса ви.

8. Google Analytics плъгин за WordPress и WooCommerce

9. WooCommerce Export Orders and More

9. WooCommerce Export Orders and More плъгин за WordPress и WooCommerce

С този лесен за инсталиране плъгин си осигурявате филтри, с които да получите точно поръчките, които ви интересуват.

Можете да експортирате данните от вашия онлайн магазин в csv формат и лесно да ги заредите в excel.

10. Products Add-Ons

10. Products Add-Ons плъгин за WordPress и WooCommerce

Плъгинът Products add ons добавя функционалности, които са за улеснение за клиентите на вашия магазин.

Имате възможност да добавите различни опции, под формата на текстови полета, падащи менюта, също и примерни изображения.

11. Product bundles

11. Product bundlesплъгин за WordPress и WooCommerce

Product bundles ви предлага голям набор от инструменти за групиране на продукти и създаване на комплекти. Можете да свържете няколко продукта в пакет, да направите офертата привлекателна, по отношение на общата цена с отстъпка.

Всеки комплект, който създавате във вашия онлайн магазин си е самостоятелен продукт. Можете да го покажете или скриете от каталога си, по всяко време.

12. WC Smart Coupons

Всеки потребител предпочита да получава повече, отколкото плаща. WooCommerce Smart Coupons ви позволява да добавяте ваучери за отстъпка, ваучери за подаръци, безплатна доставка и др. полезнинки за повишаване желанието за покупка.

12. WC Smart Couponsплъгин за WordPress и WooCommerce

13. Speedy Shipping

С случай, че вашите продукти са физически, то със сигурност ви е необходима доставка. Куриерска фирма Спиди предоставя безплатен плъгин за интеграция с вашия WooCommerce магазин.

14. Econt

Лесно можете да инсталиране модул на Еконт, който е напълно съвместим с вашия магазин в WordPress. Удобно и бързо можете да подготвите своите пратки, а куриерите на Еконт ще ги доставят до посочения адрес.

15. Weight Based Shipping

15. Weight Based Shipping плъгин за WordPress и WooCommerce

Безплатен и гъвкав плъгин за вашия онлайн магазин, който позволява да добавяте редица механизми за изчисляване на междинни суми на покупките, въз основа на теглото, дестинацията и др.

16. Yoast SEO

16. Yoast SEO плъгин за WordPress и WooCommerce

Този плъгин е най-популярния за оптимизация в търсачки. С него получавате редица инструменти (“open graph”, мета данни, анализ на страниците и др.), които ви помагат за SEO на вашия онлайн магазин без значение какво продавате.

С Yoast SEO лесно можете да оптимизирате структурата на сайта си, а благодарение на вградения редактор можете да видите вашата публикация при търсене в Google, като потребител.

С безплатната версия, този плъгин визуализира връзката само с Google. Също така задавайки канонични URL адреси избягвате дублиране на съдържание и намалявате риска от наказания от търсачката.

Yoast SEO се актуализира често, на всеки 2 седмици. Това е гаранция, че вашият онлайн магазин е оптимизиран за последната версия на алгоритъма на Google.

Посредством добавяне на различни плъгини към вашия WooCommerce магазин, създавате оптимизиран процес, който от една страна улеснява вас, като търговец, а от друга насърчава клиентите към извършване на покупка.

След като вече научихте за някои от най-популярните плъгини за WooCommerce магазин, работете за успеха на своя бизнес.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин